Instalatie termica teava cupru, Brasov

Teava de cupru este unul din materialele preferate pentru realizarea instalatiilor sanitare de catre echipa noastra de instalatori Brasov.

Acest tip de teava se preteaza sa fie utilizat in majoritatea domeniilor instalatiilor pentru constructii.

Este importanta sa mentionam caracteristica antibacteriana a tevilor din cupru, exista cercetari KIWA care arata concentratii bacteriene pana la de 10 ori mai scazute in apa transportata prin instalatii de cupru in comparative cu instalatiile din polietilena PE-X.

In cazul instalatiilor sanitare realizate din teava de cupru, instalatorii nostri respecta urmatoarele reguli:

Regula curgerii – care spune ca in sensul curgerii dupa teava de cupru nu se instaleaza teava din otel galvanizat deoarece ionii de cupru din apa duc la corodarea electrochimica a tevii de otel galvanizat.

Lipirea tevilor la instalatiile destinate apei potabile nu se utilizeaza material pentru lipire cu continut de plumb.

Materialul utilizat de instalator pentru curgerea lipiturii trebuie sa fie solubil in apa si la finalul montajului se executa spalarea tevilor.

Apa din instalatie trebuie sa aiba un pH stabil intre 6,5 si 9,5. In cazul in care apa provine dintr-un put, echipa noastra de instalatori din Brasov va recomanda probele de laborator pentru stabilirea parametrilor chimici.

Orice instalator al echipei noastre din Brasov va utiliza pentru lipirea tevilor din cupru destinate instalatiei sanitare de alimentare cu apa, lipire moale pana la diameter ale tevilor de 28 x 1,5 mm.

Instalatorul trebuie sa dimensioneze corect instalatia destinata transportului apei potabile pentru a evita viteze de curgere care depasesc valorile SR EN 1478.

In cazul depasirii acestor viteze ale curgerii in instalatie care pot duce la fenomenul de erodare a peretelui fitingului (imbinarii) in zona de schimbare a sensului curgerii cea ce va duce la deteriorarea instalatiei si curgeri avand ca si consecinta necesitatea interventiei unui instalator pentru refacerea si redimensionarea instalatiei sanitare.

Durata de viata a instalatiilor sanitare realizate din cupru este practic nelimitata.
Instalator si electrician in Brasov si zonele apropiate.
Reparatii instalatii sanitare si electrice.
Montaj electrocasnice.